Menu
Udskriv

Afkast

LD opdaterer afkastet i LD Vælger og puljerne på daglig basis. 

Gå til Afkast & Puljer og find oplysninger om tilskrevet afkast i LD Vælger og puljerne. Her finder du yderligere information om udviklingen i hver enkelt pulje gennem årene og afkastet i tidligere perioder. Her kan du også vælge af sammenligne forskellige puljer. 

Næsten 9 ud af 10 medlemmer har hele opsparingen i LD Vælger. Ved at logge ind kan du se, hvor meget du har stående i LD Vælger og eventuelt andre puljer, og hvilket afkast du har opnået i kroner og øre. 

Afkast og Puljer

Ønsker du blot et overblik over de seneste års afkast i LD Vælger og puljerne, kan de findes her.

Overblik over afkast 

Morningstar rating

Morningstar sammenligner LDs puljer med lignende europæiske fonde. Der er over 1000 fonde, der indgår i Morningstars analyser. Morningstar foretager månedligt en rating af fondene ved tildeling af op til fem stjerner efter fordeling af fondene i den enkelte gruppe. 

LD Aktier & Obligationer, som udgør godt 90 pct. af LD Vælger har i en flerårig periode ligget helt i top med 5 stjerner i de fleste måneder. Det betyder en placering i den bedste tiendedel.

​Morningstar rating af LDs puljer

Netto-tilskrivningen

For medlemmerne er det nettotilskrivningen efter pensionsafkastskat og omkostninger, der er vigtig. Nettotilskrivningen er det samme som det, opsparingens værdi vokser med.

Et meget tilfredsstillende afkast på 8,7 pct. i LD Vælger sikrede medlemmerne en netto forrentning på 7,3 pct., når både direkte og indirekte omkostninger og skyldig pensionsafkastskat er betalt.

Bundlinjen eller nettoforrentningen kan ikke sammenlignes med pensionsselskabernes afkast, da selskaberne som regel oplyser afkast før omkostninger og skat.

Årlige omkostninger i LD