Menu
Udskriv

Puljevalg

Som LD-medlem har du mulighed for at placere din opsparing i en eller flere puljer. Du kan vælge mellem LD Vælger og 10 forskellige puljer, der investerer i aktier, obligationer eller begge dele.

Oplysninger om de enkelte puljer findes under

 Afkast og puljer

Her kan du sammenligne puljerne over korte og længere periode og se, hvad de har givet i afkast. Puljer, der giver høje afkast kan som hovedregel også give store tab. Puljerne er placeret i 6 forskellige risikogrupper ud fra hvor store udsving, der har været i den enkelte puljes afkast over tid.

 Risikogrupper

Når du vælger puljer viser et risikobarometer dig, om du øger eller sænker den samlede risikoprofil for din opsparing i LD.

Logge ind med nemID

Du skal logge ind med nemID for at gå videre med puljevalg.

Hvis du ikke har mulighed for at bruge nemID, f.eks. fordi du bor i udlandet, kan du kontakte LD Medlemsservice.

For at gennemføre et puljevalg skal du acceptere LDs regler for puljevalg.

 Tidsfrister og gebyr

 Regler for puljevalg 

Ud af puljevalg - tilbage til LD Vælger

Det fremgår af årsbrevet fra LD om opsparingen er placeret i puljer ud over LD Vælger. Den aktuelle fordeling kan også ses ved at logge ind på Din LD-konto med nemID.

Er din opsparing i dag fordelt i flere puljer, og vil du gerne ud af puljeordningen, skal du bestille et puljevalg, hvor du placerer hele opsparingen i LD Vælger. Når hele opsparingen står i LD Vælger er du ikke længere aktiv puljevælger. 

Puljen Maj Invest Kontra lukker

I april 2019 lukker investeringspuljen Maj Invest Kontra. Har du en del af din opsparing i puljen Maj Invest Kontra, kan du flytte pengene til en anden pulje helt frem til den 25. april 2019.

Du kan gennemføre et puljevalg via Log ind.

Har du ikke selv flyttet pengene senest den 25. april 2019, bliver beløbet automatisk flyttet til puljen LD Vælger den 30. april 2019.

Du kan læse mere om lukning af Maj Invest Kontra her.