Menu
Udskriv

Udbetaling over 60 år

Du kan få udbetalt din LD-konto, når du bliver 60 år, men der er fordele ved at lade den stå.

Hvis du er fyldt 60 år, kan du igangsætte din udbetaling her på ld.dk. Du skal blot logge ind på ld.dk med din nemID og gennemføre udbetalingsproceduren. Pengene bliver overført til din nemkonto. Dette tager typisk 14 dage, fra du har godkendt din udbetaling, og til pengene står på din nemkonto.

Se din aktuelle saldo

Fordele ved at lade opsparingen stå

Der er ingen øvre aldersgrænse for, hvor længe du kan have din opsparing hos LD. Det kan være en fordel at beholde en opsparing hos LD, indtil du har brug for pengene, da der løbende bliver tilskrevet afkast til din opsparing.

Afkastet varierer over tid, og der kan være både positive og negative udsving. Ved at logge ind med nemID kan du se, hvad din opsparing er øget med gennem tiden.

Udbetalingen får ingen skattemæssige konsekvenser for dine øvrige pensionsordninger, og du kan fortsat spare op til pension i andre pensionsordninger.

Hvornår er det fornuftigt at vælge udbetaling?

Udbetalingsblanket

Den hurtigste vej til udbetaling er ved at logge ind med nemID og bestille udbetaling. Hvis du ikke kan det, har du i stedet mulighed for at bestille en udbetalingsblanket, ved at ringe op til 70 13 13 77 og indtaste dit cpr-nr. Hvis du skal bestille en blanket til en pårørende skal du indtaste pågældene persons cpr-nr.

Skat ved udbetaling

Hvis LD allerede har betalt afgiften for dig, har du en LD-aldersopsparing, som kan udbetales skattefrit. 

Har du en LD-opsparing, trækker LD en afgift til staten ved udbetaling. Afgiften er på ca. 37 procent, men kan være højere, hvis du ikke er berettiget til skatterabatten, som blev indført i april 2015.

Afgift og opgørelse

Skatterabat i LD