Menu
Udskriv

Mere information om Morningstar

Hvad dækker ratingen?

Morningstar vurderer afdelingerne ud fra en række kriterier om afkast, risiko og omkostninger og tildeler afdelingerne mellem 1 og 5 stjerner alt efter, hvor godt den enkelte afdeling har klaret sig. Ratingen er en sammenvægtning af puljens løbende resultater på tre og fem års sigt og opdateres af Morningstar en gang om måneden.

Hvad betyder antallet af stjerner?

Den enkelte fond kategoriseres ud fra sit investeringsunivers i en gruppe med sammenlignelige europæiske fonde. Afkastet analyseres på minimum tre års sigt, idet der i muligt omfang suppleres med afkast på fem og ti års sigt. Det langsigtede afkast vægtes højere end det kortsigtede.

Morningstar foretager månedligt en rating af fondene ved tildeling af op til fem stjerner efter fordeling af fondene i den enkelte gruppe som vist på figuren.

Figur 1: Fordeling af fonde i Morningstars rating

Topplaceringen med fem stjerner betyder således, at fonden er placeret i den bedste tiendedel, hvilket må vurderes at væres særdeles tilfredsstillende. Fire stjerner kan karakteriseres som meget tilfredsstillende, mens tre stjerner er tilfredsstillende. 

 

Mere information

 

Morningstar

Den aktuelle rating af LDs puljer