Ny på arbejdsmarkedet

Som ny på arbejdsmarkedet får du med den nye ferielov mulighed for at afholde betalt ferie allerede det første år af din ansættelse.

Den nye ferielov har stor betydning for alle nye på arbejdsmarkedet. I dag risikerer du med den gamle ferielov at skulle vente op til 16 måneder fra du er ansat, til du har krav på feriepenge eller løn under ferien. Med den nye ferielov får alle lønmodtagere samtidighedsferie, hvilket betyder, at man har ret til at afvikle sine feriedage umiddelbart efter, at de er optjent. Du har dermed som nyansat mulighed for at afholde betalt ferie allerede i dit første ansættelsesår.

For alle andre end nye på arbejdsmarkedet ændrer den nye ferielov ikke noget i forhold til muligheden for at holde ferie med løn eller feriegodtgørelse.

Fondsferiedage til nye på arbejdsmarkedet

Hvis du er ny på arbejdsmarkedet i overgangsfasen fra den gamle ferielov til den nye, vil du blive ramt af, at du kun optjener feriemidler til ”indefrysning” og ikke har optjent meget ferie til afholdelse i 2020, hvor den nye ferielov træder i kraft.

For at kompensere for denne konsekvens kan man afholde fondsferiedage. Du kan læse mere om fondsferiedagene på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.