Menu
Udskriv

Er fyldt 60 år

Du kan som medlem i LD få fordelen ved skatterabatten, uden at skulle bede om udbetaling. Det sørger LD for ved at tilbyde en omlægning til en LD-aldersopsparing, der senere kan udbetales skattefrit.

  • Medlemmer, er i op til 12 måneder efter 60-års dagen berettiget til skatterabat. Det gælder for medlemmer, der er fyldt 60 år efter den 1. april 2015.

  • Gælder det for dig, vil du få et nyt brev fra LD ca. 9 måneder efter din 60-års dag om ændring til en LD-aldersopsparing med skattefordel.

Brev fra LD og tidsfrister

Rabat ved omlægning til LD-aldersopsparing

Ved at omlægge LD-opsparingen til en LD-aldersopsparing sikres fordelen ved en nedsat afgift. Afgiften bliver trukket fra din opsparing og indbetalt til staten. Derefter vil det være nettobeløbet, du ser på LD-kontoen.

I kroner og øre vokser værdien af skattefordelen så længe opsparingen bliver stående i LD, og såfremt LD tilskriver positivt afkast. LD kan ikke garantere et minimumsafkast.

LD-aldersopsparing med rabat

 

Ulemper ved skatterabat og LD-aldersopsparing

Efter en omlægning til en LD-aldersopsparing  med skatterabat kan midlerne ikke længere flyttes fra LD til en livrentepension eller en ratepension. En LD-aldersopsparing kan til gengæld flyttes til en aldersopsparing eller en aldersforsikring i et andet pensionselskab. 

Flytning til anden pensionsordning

Udbetaling med skattefordel

Udbetaling med skatterabat kan ske inden for 12 måneder efter, at medlemmet er fyldt 60 år. 

Det er ikke en betingelse for skatterabatten, at opsparingen udbetales. Du kan afvente LDs brev om omlægning til en LD-aldersopsparing. Derved sikres du skatterabatten, og du bevarer muligheden for at lade pengene stå frem til, du skal bruge dem.

Mere information

Information om skatterabat kan også findes i denne folder:

Folder - skatterabat i LD