Menu
Udskriv

Ja eller nej til skatterabat?

Skatterabatten, når du er fyldt 60 år

Skatterabatten kan fås, når du er fyldt 60 år, og inden du fylder 61 år. Du kan afvente brev fra LD om skatterabatten. 

Ja eller nej til skatterabat

Skatterabatten betyder, at du i sidste ende får mere udbetalt. Det er en økonomisk fordel for de fleste. Men hvis du gerne vil bevare muligheden for at flytte din LD-opsparing til en rate- eller en livrentepension hos et andet pensionsselskab eller pengeinstitut, skal du sige nej tak til skatterabat i LD.

Økonomiske fordele ved skatterabat

Folder om skatterabat

Flytning til en anden pensionsordning

Brev fra LD og tidsfrist

Ca. 9 måneder efter din 60 års dag får du brev fra LD. du kan vente med at tage stilling til skatterabatten til du modtager brevet. Hvis du ikke modtager et brev fra LD, skal du kontakte LD Medlemsservice.

I brevet informerer vi om, at LD vil tage hånd om din skatterabat ved at omlægge opsparingen til en LD-aldersopsparing. Det vil sige, at LD afregner den nedsatte afgift til staten, og dermed har du fået rabat, som udgør ca. 2,5 procent af saldoen på din LD-konto til den tid.

Når du får brevet fra LD, har du mulighed for at sige nej tak til skatterabatten. Hold øje med tidsfristen, som fremgår af brevet.

Brevet fra LD sendes til din e-Boks (offentlig digitale postkasse), med mindre du er undtaget fra offentlig digital post.

Brev og tidsfrister