Menu
Udskriv

LD sørger for skatterabatten

Nye regler giver medlemmerne mulighed for at få en skatterabat på opsparingen på 2,5 procent, så der kun skal betales cirka 37 procent i stedet for cirka 39,5 procent i afgift til staten.

Kravet er, at afgiften bliver betalt inden et år efter, at medlemmet er fyldt 60 år, og for dem, der er fyldt 60 år allerede inden den 1. april 2015, hvor reglerne trådte i kraft, skat afgiften betales inden årets udgang.

”Skatterabatten er en fordel for langt de fleste. Derfor er det kun naturligt, at LD sørger for at medlemmerne får rabatten inden for de tidsfrister, der gælder for det enkelte medlem”, siger Dorrit Vanglo.

Det er alene medlemmer, der går med overvejelser om at flytte LD-midlerne over i en pensionsordning med løbende udbetalinger, der skal sige nej tak til LDs tilbud om at håndtere skatterabatten for dem. Når afgiften er betalt, kan opsparingen ikke længere blandes med pensionsmidler, som skal beskattes ved udbetaling. Det gælder rate- og livsrente-ordninger.

” Det er meget få af vores medlemmer, der flytter opsparingen til pensionsordninger med løbende udbetalinger. De kan sige nej tak til LDs skatterabat og videreføre opsparingen hos LD eller et andet sted. Alle andre kan læne sig tilbage og lade LD sørge for rabatten”, forklarer Dorrit Vanglo. 

Samme ret til udbetaling som hidtil

Skatterabatten ændrer ikke på reglerne for udbetaling. Skatterabatten kan også fås ved udbetaling, hvis det sker inden for den frist, der gælder for den enkelte. Har man sagt nej tak til LDs håndtering af skatterabatten, skal man selv være opmærksom på tidsfristen.

”Vi vil arbejde efter, at det procentvise afkast fremover bliver lige så godt, som det hidtil har været - så min anbefaling til medlemmerne er, at de tager imod rabatten – og fortsætter uændret med de planer, de har for deres opsparing”, siger Dorrit Vanglo.

Tilbydes alle

Skatterabatten tilbydes alle medlemmer i takt med, at de får ret til udbetaling. Alene her i efteråret får 300.000 medlemmer skatterabat, men LD skriver ikke til dem alle sammen på samme tidspunkt. Alle kan tjekke deres ret til skatterabat på ld.dk.

Medlemmer, der var født 60 år inden den 1. april 2015 får brev om skatterabat i efteråret. Er de fyldt 60 år efter den 1. april får du brev i starten af 2016.

Mere om skatterabat i LD 

Din LD-konto – brug nemID