Menu
Udskriv

LDs valg af investeringsrådgivere gav international pris

Professionelle investorer fra hele Europa har peget på LD som den bedste til at udvælge investeringsrådgivere. Der var ros til LDs måde at udbyde opgaverne i international konkurrence i 2014.

LD blev nomineret til den europæiske pris i juni, da pensionsfonde i de nordiske lande pegede på LD. Finalen blev afgjort i en konkurrencen mellem nominerede fra fire regioner i Europa: De nordiske lande, Benelux-landene, Storbritannien og en region bestående af Tyskland, Østrig og Schweiz. LD stod i finalen over for britiske BT Pension Scheme, hollandske Pensoensfond ABN Amro, schweizske Cern Pension fund.

LDs direktør fik overrakt prisen ”Fund selection team of the year” ved en konference I København den 17. September 2015, som var arrangeret af Institutional Investor. Institutional Investor er et specialiseret mediehus og en organisation for globale netværk for institutionelle investorer.

”Vi er super glade for at få prisen. Vores metode får ros for at være stringent og fair. Det er andre pensionsfonde med samme opgave som os, der har peget på LD,” siger Dorrit Vanglo.

Konkurrencen blandt de internationale finanshuse om rådgivningsopgaver er intens, når det gælder mandater af den størrelse, som LD udbyder. Eksempelvis rekvirerede hele 100 rådgiverteams materiale om udbuddet af to globale aktieporteføljer på tilsammen 8 mia. kr. På to store mandater med investeringer i guldrandende obligationer var konkurrencen primært blandt internationalt orienterede danske finanshuse.  

”Konkurrencen om pris er givet på forhånd, så det var vores opgave at skærpe konkurrencen om kvalitet. Vi gav de dygtigste lige vilkår ved at skabe klarhed om den opgave, vi ville have løst. Den her branche er domineret af private aktører, hvor afgivelse af et tilbud kun er det første skridt, og næste skridt kan meget vel være forhandling om justering af den udbudte opgave og ”sweet-talk”. Det tillod vi ikke, og det tillader EU-udbudsreglerne heller ikke”, siger Dorrit Vanglo.

Der kunne ikke rokkes ved investeringsområde eller overordnet investeringstilgang, og der var heller ikke frit valg, når tilbudsgiverne skulle dokumentere egne resultater. LD havde fastsat ufravigelige krav om, hvilke perioder performance ville blive målt på. 

”Alle kan stille op med resultater, der var imponerende i en eller anden periode. Men det er langt mere interessant at se, hvordan en global aktierådgiver klarede finanskrisen, og hvordan en forvalter af guldrandede obligationer klarer sig i et ekstremt lav-rentemiljø. Vi har en defensiv tilgang, og den skal vi kunne genfinde hos vores rådgivere”, forklarer Dorrit Vanglo.

LD vurderer, at LDs metode også har været tilfredsstillende for de investeringsrådgivere, der konkurrerede om at forvalte LDs mange milliarder.

”Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra dem, der bød på opgaverne, også fra bydere, der ikke fik den aftale, de havde håbet på. Vi bliver rost for at skabe gennemsigtige vilkår og klare rammer for processen. Vi ønsker absolut ikke at spilde bydernes tid”, siger Dorrit Vanglo.

Hvis LD ikke er tilfreds med resultaterne hos en af de valgte rådgivere, kan kontrakten opsiges og et nyt udbud gå i gang.

”Med den erfaring, vi har nu, kan et nyt udbud gennemføres uden store omkostninger for LD”, siger Dorrit Vanglo.

Institutional Investor's European peer-to-peer reward 2015

LDs investeringsrådgivere

Martin Jelani

Martin Jelani

Det er en dejlig og fin service, at LD tager sig af det praktiske, så jeg kan få skatterabatten