Menu
Udskriv

Succesfuld reduktion i LDs aktiepost i Refshaleøen

Refshaleøen i Københavns Havn rummede indtil 1996 en af Københavns største arbejdspladser, skibsværftet Burmeister & Wain (B&W). Den 525.000 kvadratmeter store grund blev i 1996 omdannet til Refshaleøens Ejendomsselskab A/S og ejerne bestod hovedsageligt af den kreds, som ejede kovertible obligationer i B&W Holding, hvor LD dengang med 34 pct. blev den største aktionær. Foruden LD, består ejerkredsen i dag af fire pensionsselskaber: Sampension, PKA, PFA og PenSam, der som ny aktionær har købt halvdelen af LDs aktiepost. LD ejer herefter 10 pct. af Refshaleøens Ejendomsselskab.  

Flotte afkast
Værdien af LDs investering i Refshaleøen har siden 1998 udviklet sig i takt med den generelle byudvikling i København og de interessante muligheder, der i forlængelse heraf forventes at kunne realiseres for området. Samlet har LD via delsalg i 2008 og nu i juni 2016 opnået et flot afkast på godt 18 pct. i årlig forrentning siden 1998.

Attraktivt område, som fortsat kommer til at leve
LD har altid set og ser stadig Refshaleøen, som et spændende område med et stort potentiale til udvikling af en ny bydel. Området er med i sidste halvdel af Københavns Kommunes Kommuneplan 2015, der dækker planperioden 2015-2027 og udgør således et potentielt område for byudviklingen i København. I dag huser Refshaleøen bl.a. arbejdspladser, gallerier, restauranter og strandbar. Samtidig er øen blevet et populært koncert- og eventområde, hvor der bl.a. afholdes musikfestivaler som Copenhell og Distortion.

LD er fortsat aktionærer, men nu kun med 10 pct. og ifølge finansdirektør Lars Wallberg, som repræsenterer LD i bestyrelsen: "Refshaleøen er stadig et meget spændende og attraktivt område, hvis fremtidige positive udvikling vil blive interessant at følge for LD".

Refshaleøens Ejendomsselskab A/S