Menu
Udskriv

Flere nej end ja til udbetaling

Igennem flere år har LD konstateret, at rigtig mange medlemmer vælger at udsætte udbetalingen af deres opsparing i LD – og for første gang overstiger antallet af udsættelser antallet af udbetalinger. Ifølge loven, skal LD forsøge at udbetale medlemmernes opsparing, når de fylder 70 år. Alle medlemmer over 70 år kan dog udsætte udbetalingen af opsparingen og lade den blive stående i LD, så længe de ønsker det.

Vil hellere lade pengene stå i ld

For første gang i LDs historie har flere medlemmer udsat udbetalingen af deres opsparing i stedet for at få den udbetalt. I årets første to måneder var der i alt 5.554 medlemmer, som valgte at udsætte udbetalingen af deres LD-konto. Til gengæld var antallet af medlemmer, der bestilte en udbetaling kun på 4.412.

"jeg vil ikke hæve min ld-opsparing før til allersidst"
Elze MC Borgholm Elze Mariana Chernet Borgholm, 72 år

 

Årsagen til stigningen i  antallet af medlemmer, som vælger at lade pengene stå i LD, skyldes at vi har udvidet informationen på ld.dk og i årsbrevene til medlemmerne om muligheden for at sige nej tak til automatisk udbetaling ved 70 år.

intet krav om at opsparingen skal blive stående i LD i længere tid

Hvis medlemmerne vælger at udsætte udbetalingen, skal LD forsøge at udbetale opsparingen hvert 5.år efter at medlemmet er fyldt 70 år. Medlemmerne bliver hver gang tilbudt muligheden for at udsætte udbetalingen af deres LD-opsparing. LDs medlemmer, er dog ikke bundet til at lade opsparingen blive stående i længere tid, selv om at de har udsat udbetalingen. Når de skal bruge deres penge, kan de til enhver tid bede om at få udbetalt deres opsparing via ld.dk.