Mellem 60-61 år

Som medlem kan du sagtens få fordelen ved skatterabatten uden at skulle bede om udbetaling af din LD-konto. Du kan nemlig få omlagt din LD-opsparing til en LD-aldersopsparing, der senere kan udbetales skattefrit.

Når du er fyldt 60 år, kan du få udbetalt din LD-opsparing, og du kan dermed også få skatterabatten. Der er dog intet krav til, at din LD-opsparing skal udbetales, for at du kan få skatterabatten. Du kan beholde din opsparing hos Lønmodtagernes Dyrtidsmidler, lige så længe du vil, og stadig få glæde af skatterabatten.

Hvad skal du gøre for at få skatterabatten:

  • Ønsker du at beholde din LD-opsparing og samtidig få glæde af skatterabatten, skal du intet foretage dig. Vi betaler skatten af din opsparing, inden for de frister, der gør, at du kan få skatterabatten. Din opsparing fortsætter hos os - nu som en LD-aldersopsparing.
  • Ønsker du at få din LD-opsparing udbetalt, skal det ske inden for 12 måneder efter, at du er fyldt 60 år, hvis du vil have skatterabatten.

Medlemmer er i op til 12 måneder efter 60-års dagen berettiget til skatterabat. Det gælder for medlemmer, der er fyldt 60 år efter den 1. april 2015.

Rabat ved omlægning til LD-aldersopsparing

Ved at omlægge LD-opsparingen til en LD-aldersopsparing sikres fordelen ved en nedsat afgift. Afgiften bliver trukket fra din opsparing og indbetalt til staten. Derefter vil det være nettobeløbet, du ser på din LD-konto.

I kroner og øre vokser værdien af skattefordelen, så længe opsparingen bliver stående hos os, og såfremt vi tilskriver positivt afkast. Vi kan ikke garantere et minimumsafkast.

Tegnebræt 69
Kontakt

Du kan altid kontakte LD Medlemsservice, hvis du har spørgsmål til din opsparing.

Vil du flytte din opsparing?

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at flytte din opsparing.

Ulemper ved skatterabat og LD-aldersopsparing

Efter en omlægning til en LD-aldersopsparing med skatterabat kan din opsparing ikke længere flyttes fra Lønmodtagernes Dyrtidsmidler til en livrentepension eller en ratepension. En LD-aldersopsparing kan til gengæld flyttes til en aldersopsparing eller en aldersforsikring i et andet pensionsselskab.