Har du spørgsmål, der ikke allerede er besvaret nedenfor, er du velkommen til at skrive til os.
-
Hvilken lønperiode skal jeg indberette feriemidler for til Lønmodtagernes Feriemidler?
De feriemidler, der skal indberettes til og forvaltes af Lønmodtagernes Feriemidler, er optjent i lønperioden 1. september 2019 til 31. august 2020 – svarende til 1 års ferie. Det bliver de sidste feriemidler, der er optjent efter den gamle ferielov.
-
Kan jeg som arbejdsgiver selv se, hvad jeg har indberettet?
På virk.dk finder du en selvbetjeningsløsning, hvor du som arbejdsgiver kan se de indberetninger, du har foretaget via eIndkomst.
-
Hvornår kan jeg indberette til Lønmodtagernes Feriemidler?
Den første indberetning af feriemidler kan ske i forbindelse med lønafregning i eIndkomst for perioden 1. september 2019 til 30. september 2019. Indberetningerne kan ske løbende i forbindelse med hver måneds lønafregning i hele lønperioden.
-
Skal jeg indberette løbende i forbindelse med hver måneds lønafregning?
Som arbejdsgiver behøver du ikke at indberette til Lønmodtagernes Feriemidler løbende. Du kan vælge én samlet indberetning for hele perioden i stedet. Indberetningerne skal dog senest ske den 31. december 2020.
-
Hvornår kan jeg indbetale mine medarbejderes indberettede feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler?
Fra 1. februar 2021 er det muligt for dig som arbejdsgiver at indbetale de opsparede feriemidler helt eller delvist til Lønmodtagernes Feriemidler.
Herefter kan du vælge at indbetale frivilligt på ethvert tidspunkt, dog minimum samlet for én person, og du skal som virksomhed selv vælge, hvilke medarbejdere du ønsker, at indbetalingerne skal dække.
En gang om året modtager du den ordinære opkrævning for medarbejdere, der har ret til at få feriepengene udbetalt fra Lønmodtagernes Feriemidler.
Fristen for betaling af den årlige ordinære opkrævning er 1. september.
-
Hvis jeg vælger at indbetale de opsparede feriemidler, skal jeg så indbetale for alle mine medarbejdere, eller kan jeg betale for nogen og afvente at betale for andre?
Du kan som arbejdsgiver selv vælge, om du ønsker at indbetale for nogle grupper af dine medarbejdere og afvente med at indbetale for andre grupper. Der skal altid indbetales en hel saldo per lønmodtager. Du kan altså ikke nøjes med at indbetale halvdelen af en medarbejders opsparede feriemidler, når først du vælger at indbetale.
Indbetaling skal senest ske, når din medarbejder forlader arbejdsmarkedet.
-
Hvad betyder det for mine medarbejdere, om jeg vælger at beholde eller indbetale feriemidlerne?
Det har ingen umiddelbar betydning for dine medarbejdere, om du vælger at beholde feriemidlerne i virksomheden, eller om du indbetaler dem til Lønmodtagernes Feriemidler. Alle lønmodtagere får den samme procentsats tilskrevet deres opsparing hvert år, uanset hvor feriemidlerne er placeret. Men da det er forventningen, at afkastet af investeringerne vil være højere end lønudviklingen, har det betydning for lønmodtagerne samlet set, hvor stor andelen, der indbetales til Lønmodtagernes Feriemidler, bliver.