Over 60 år

Du kan få udbetalt din LD-konto, når du bliver 60 år. Der kan dog være fordele ved at lade den stå.

Hvis du er fyldt 60 år, kan du igangsætte din udbetaling. Du skal blot logge på med dit MitID og gennemføre udbetalingsproceduren. Pengene bliver overført til din NemKonto. Det tager typisk 14 dage, fra du har godkendt din udbetaling, og til pengene står på din NemKonto.

Fordele ved at lade opsparingen stå

Der er ingen øvre aldersgrænse for, hvor længe du kan have din opsparing hos Lønmodtagernes Dyrtidsmidler. Det kan være en fordel at lade din opsparing stå, indtil du har brug for pengene, da der løbende bliver tilskrevet afkast til din opsparing.

Afkastet varierer over tid, og der kan være både positive og negative udsving. Du kan altid logge på og se, hvad din opsparing er øget med gennem tiden.

Udbetaling af min LD-konto

Udbetalingen af din LD-konto får ingen skattemæssige konsekvenser for dine øvrige pensionsordninger, og du kan fortsat spare op til pension i andre pensionsordninger.

Udbetalingsblanket

Den hurtigste vej til udbetaling er ved at logge på med MitID og bestille udbetaling. Har du ikke MitID, kan du i stedet hente en udbetalingsblanket her. Udfyld blanketten digitalt, inden du printer og sender den, så er det lettere for LD Medlemsservice at læse den.

Skat ved udbetaling

Hvis vi allerede har betalt afgiften for dig, har du en LD-aldersopsparing, som kan udbetales skattefrit.

Har du valgt ikke at få betalt din afgift til staten endnu, har du en LD-opsparing, og vi skal trække en afgift til staten ved udbetaling. Afgiften er på ca. 37 procent, men kan være højere, hvis du ikke er berettiget til skatterabatten, som blev indført i april 2015.

Jeg har egentlig hele tiden tænkt, at min LD-opsparing er en god buffer, hvis der sker noget.

Helena Camilla Andersen

Kontorassistent