Databeskyttelse

LD Fonde lever op til aktuel lovgivning om databeskyttelse af personoplysninger.

Du kan her på siden læse mere om, hvordan LD Fonde behandler personoplysninger, hvilke rettigheder du har som registreret person, samt om dine muligheder for yderligere information.

LD Fondes behandling af personoplysninger

Ved personoplysninger forstås personoplysninger, som defineret i GDPR (General Data Protection Regulation, der henviser til EU-direktiv 2016/679 om databeskyttelse) og lov om supplerende bestemmelser til GDPR ("Databeskyttelsesloven"), dvs. enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Det omfatter også oplysninger om fysiske personer, der er afgået ved døden, i indtil 10 år efter dødsfaldet.

LD Fonde behandler personoplysninger om følgende grupper:

  • medlemmer med opsparede dyrtidsmidler - læs mere under Persondata for medlemmer
  • medlemmer med opsparede feriemidler - læs mere på borger.dk, om hvordan vi behandler dine personoplysninger
  • nuværende og tidligere ansatte
  • ansøgere til job i LD Fonde - læs mere under Persondata for jobansøgere
  • nuværende og tidligere medlemmer af LD Fondes bestyrelse
  • personer, som optræder i investeringssager eller i forretningsmæssige aftaleforhold og relationer - læs mere under Samarbejdspartnere.

Dine rettigheder som registreret

Når vi behandler oplysninger om dig, har du en række rettigheder, herunder ret til indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig, ret til berigtigelse af urigtige oplysninger mv. Du kan læse mere om disse rettigheder på Datatilsynets hjemmeside. Se link nederst på siden.

Spørgsmål til LD Fonde

Hvis du tilhører en af ovennævnte grupper, kan du kontakte LD Fonde og få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Ønsker du at benytte en af de andre rettigheder som registreret, bedes du kontakte LD Fonde i første omgang. Er du ikke tilfreds med det svar, du får, er du velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Ved kontakt til LD Fonde og LD Fondes databeskyttelsesrådgiver skal du oplyse, hvilken tilknytning du har eller har haft til LD Fonde, og give os informationer, der gør det muligt for os at identificere dig. Er du medlem i Lønmodtagernes Dyrtidsmidler, anbefaler vi, at du oplyser dit fulde navn og medlemsnummer/kundenummer i Lønmodtagernes Dyrtidsmidler. Du kan kontakte LD Fonde via eBoks/offentlig digital post. Derved er du sikker på, at din post til os er beskyttet. 

Ved spørgsmål af generel karakter og anmodning om indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig, kan du kontakte LD Fonde via mail til persondata@ld.dk.

Du har også mulighed for at kontakte LD Fondes databeskyttelsesrådgiver. Funktionen som databeskyttelsesrådgiver varetages af Compliance Team ApS, der kan kontaktes via mail til ld@complianceteam.dk eller via deres hjemmeside.

Databeskyttelsesrådgiveren vil efter indhentning af informationer hos LD Fonde svare på din henvendelse.