LD Fonde vinder nordisk investeringspris

Nordic Fund Selection har tildelt LD Fonde prisen ”Nordic Fixed Income Mandate/Fund Search of the year” for udvælgelsen af forvalter til mandatet European Asset Backed Securities.

I LD Fonde udvælger og overvåger investeringsteamet løbende de eksterne forvaltere, der står for LD Fondes investeringer. I 2021 har det indtil videre ført til udvælgelsen af Aegon som ny forvalter. Det har investereringsteamet nu høstet anerkendelse for. Nordic Fund Selection har tildelt LD Fonde prisen ”Nordic Fixed Income Mandate/Fund Search of the year” for udvælgelsen af forvalter til mandatet European Asset Backed Securities.

LD Fondes aktiechef Kristoffer Fabricius Birch modtog prisen i Stockholm på vegne af hele LD Fondes investeringsteam.

Bag prisen står magasinet Nordic Fund Selection Journal, som giver professionelle formueforvaltere mulighed for at nominere og tildele priser til investeringsteams, som har skabt særlige resultater. Det er dermed fagfolk, der har peget på investeringsteamet hos LD Fonde.

Vi er meget stolte over at modtage prisen for den bedste udvælgelse af et eksternt forvaltet obligationsmandat. Prisen er en anerkendelse af, at vores metode er blandt markedets bedste. Men selv den bedste metode er ikke meget værd uden et kompetent team til at løfte opgaven. Derfor glæder vi os da også over, at vores lille team kan gøre sig i et marked præget af mange ressourcer og stor faglig ekspertise.

Claus Buchwald Christjansen

CIO og investeringschef i LD Fonde

Prisen opnås på baggrund af en udbudsproces, hvor LD Fonde i juni 2021 valgte Aegon som ny porteføljeforvalter på en ABS-portefølje (Asset Backed Securities) med en samlet værdi på 1,2 mia. kr.

Prisen blev uddelt den 17. november ved den årlige konference Nordic Fund Selection Awards 2021 i Stockholm. I 2020 fik LD Fonde tildelt prisen ”Nordic mandate/Fund Search of the year” ved tilsvarende arrangement for vores udbudsproces af et bæredygtigt aktiemandat, hvor Nordea Asset Management blev udvalgt til forvalter.