51,6 mia. indefrosne feriemidler udbetalt til 2,3 mio. lønmodtagere

Nyhed 2. december 2020 Lønmodtagernes Feriemidler
Langt de fleste lønmodtagere har valgt at få udbetalt de indefrosne feriemidler. Det politiske tiltag for at stimulere dansk økonomi blev især taget godt imod blandt yngre lønmodtagere.

1. december var sidste frist for udbetaling af op til tre ugers indefrosne feriemidler. Lønmodtagernes Feriemidler har modtaget og behandler de sidste anmodninger, og selvbetjeningsløsningen på borger.dk er nu lukket.

Fra den 29. september til den 1. december 2020 har 2,3 mio. lønmodtagere anmodet om udbetaling. Lønmodtagernes Feriemidler har godkendt udbetaling af 51,6 mia. kr. før skat.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard:

“Det er godt at se, at så mange danskere har valgt at få udbetalt feriepengene. Det ser ud til, at pengene er kommet ud at arbejde i dansk økonomi, hvilket der har været behov for på grund af corona-krisen. Det er nok ikke alle feriepengene, der er kommet ud og arbejde endnu, men mon ikke december måned og juleindkøbene vil puste yderligere til forbruget i de danske virksomheder.”

Langt de fleste lønmodtagere har således valgt at få udbetalt feriemidlerne, mens en mindre del, svarende til op til 700.000 lønmodtagere, har valgt at lade de indefrosne feriemidler stå på opsparingen til pension hos Lønmodtagernes Feriemidler. Der kunne have været udbetalt yderligere ca. 9 mia. kr., som nu står tilbage til forvaltning i LD Fonde. En stor del tilhører borger på 50-60 år, som har ladet pengene stå til pensionsalderen.

Dorrit Vanglo, direktør i LD Fonde:

“Vi er glade for, at vi i Lønmodtagernes Feriemidler har kunne tilbyde enkel og hurtig udbetaling til så mange borgere. Det har understøttet et politisk ønske om at stimulere den danske økonomi i en svær tid. Samtidig er vi glade for at imødekomme de lønmodtagere, der har ønsket opsparing frem for udbetaling. Vi ser frem til at give de danske lønmodtagere et rigtig godt supplement til deres øvrige pension.”

Regeringen vil i den kommende tid drøfte udbetalingen af de sidste 2 ugers feriemidler med Folketingets partier. Arbejdsgiverne skal senest den 31. december 2020 oplyse Lønmodtagernes Feriemidler om, hvor mange feriemidler den enkelte har optjent. Det skønnes, at de sidste 2 uger svarer til 40 mia. kr.

Dispensation fra fristen

Hvis man på grund af langvarig sygdom eller andre særlige omstændigheder har været forhindret i at søge til tiden, kan man få dispensation for fristen den 1. december 2020. Det er Lønmodtagernes Feriemidler, der vurderer, om betingelserne for dispensation er opfyldt.

Fakta

  • 2,3 mio. lønmodtagere har valgt at få udbetalt op til tre ugers feriemidler.
  • Der er godkendt udbetaling af 51,6 mia. kr.
  • Beløbet til udbetaling er beregnet ud fra oplysninger fra Skattestyrelsen om, hvad man har tjent fra 1. september 2019 til 31. marts 2020.
  • Op til 700.000 lønmodtagere har valgt at lade feriemidlerne stå på deres nye opsparing.
  • Anmodning om udbetaling foretaget senest 1. december 2020, vil blive behandlet, selvom selvbetjeningsløsningen nu er lukket. Der er aktuelt ca. 6.000 anmodninger til fortsat behandling hos Lønmodtagernes Feriemidler.

Pressemeddelelse udsendt af Lønmodtagernes Feriemidler den 2. december 2020.