Tre ugers indefrosne feriemidler kan nu udbetales

Nyhed 29. september 2020 Lønmodtagernes Feriemidler
I dag åbner vi for en tidlig udbetaling af dine feriemidler i Lønmodtagernes Feriemidler. Hvis du ikke bestiller udbetaling, bliver pengene investeret som en pensionssum, du får, når du udtræder af arbejdsmarkedet.

Vi har i dag åbnet for, at op til tre ugers opsparede feriemidler kan blive udbetalt. Har du optjent feriemidler i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020, kan du fra i dag og frem til den 1. december 2020 gå ind på borger.dk og bestille dine feriemidler.

Oprindelig var planen, at de indefrosne feriemidler skulle spares op og udbetales ved tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Hen over sommeren blev der så truffet en politisk beslutning om at udbetale tre ud af de fem ugers indefrosne feriemidler til alle, der ønsker det. Et tiltag, der skal gavne den danske økonomi.

LD Fonde har derfor sammen med ATP, der står for den administrative del af udbetalingen af feriemidlerne, arbejdet for at blive klar til udbetaling allerede inden den 1. oktober, og det er et helt år tidligere end den oprindelig plan for de første udbetalinger fra fonden – som vel at mærke kun var til borgere, der var berettiget til udbetaling. Det er lykkedes at åbne for udbetaling til alle, og man kan derfor fra i dag gå ind og bestille udbetaling af op til tre uger af de opsparede feriemidler på borger.dk.

Sådan gør du

Dine opsparede feriemidler bliver ikke udbetalt automatisk, du skal selv bestille udbetaling. Det gør du ved at gå ind borger.dk/bestil-feriemidler eller via linket ovenfor. Her kommer du til en selvbetjeningsside, som du skal logge på med NemID, hvorefter du skal vælge den jobsituation, der passer til dig. Du kan nu se, hvor meget du kan få udbetalt, og vælge ”Bestil feriemidler”. Når først du har bestilt dine feriemidler, kan du ikke fortryde udbetalingen. Du får et brev fra Lønmodtagernes Feriemidler via eBoks, hvor du kan se, hvor meget du får, og hvordan beløbet er beregnet. Pengene står på din NemKonto inden syv hverdage efter, du har bestilt dem.

Du har fortsat en opsparing i Lønmodtagernes Feriemidler

Hvis du har arbejdet i hele overgangsåret fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, har du optjent op til fem ugers feriemidler. De tre af ugerne kan du vælge at få udbetalt nu. Har du ikke brug for dem her og nu, kan du vælge at lade dem blive stående. De vil stå som en pensionsopsparing sammen med resten af dine opsparede feriemidler, frem til du forlader arbejdsmarkedet. Feriemidlernes står i Lønmodtagernes Feriemidler, der forvaltes af LD Fonde, der også forvalter Lønmodtagernes Dyrtidsmidler.

Pas på falske mails og sms’er

Hvis du får en mail eller en sms om at få udbetalt dine feriepenge – så pas på.
Lønmodtagernes Feriemidler kontakter dig ikke via mail eller sms, og vi ringer heller ikke til dig for at få dine fortrolige oplysninger om personnummer, NemID, kreditkort eller bankkonto.